0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenGezichtOoglidcorrectie › Na een ooglidcorrectie

Na een ooglidcorrectie

Meteen na de ingreep mag u weer naar huis. Op uw afsprakenkaart staat wanneer u een afspraak heeft om de hechtingen te verwijderen.
De ogen worden niet afgeplakt, maar de mogelijkheid bestaat dat u door zwelling van de oogleden moeite heeft met kijken.
Zorg daarom voor begeleiding, zodat u niet alleen naar huis hoeft.De pleistertjes die over de hechtingen geplakt zijn kunt u beter laten zitten.
U kunt het gevoel hebben dat de oogleden dik zijn. Dit verdwijnt vanzelf weer.


Wij adviseren u koude compressen te gebruiken (bijvoorbeeld een ijsbril) om zwelling tegen te gaan. Douchen is geen probleem. Bij pijnklachten mag u zonodig paracetamol gebruiken.
Als gevolg van een littekenreactie kan het oog de eerste weken tot maanden wat trekken. Dit wordt vanzelf beter. Een garantie voor perfecte symmetrie is niet te geven, omdat het gaat om twee of vier wonden die ieder op hun eigen wijze genezen. Het definitieve resultaat kunt u door de zwelling pas na een aantal maanden beoordelen. Het resultaat van een ooglidcorrectie is meestal langdurig, maar is verder ook afhankelijk van een verdere verslapping van het weefsel.