0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenLichaam › Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

Aankomen, afvallen, zwangerschap, veroudering, de huid op uw buik krijgt veel te verduren. In sommige gevallen kan de buikwand hierdoor zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Een hangbuik kan met behulp een buikwandcorrectie worden gecorrigeerd. Dit wordt ook wel abdomino- of buikwandplastiek genoemd. Is alleen de huid onder uw navel verslapt? Dan wordt er vaak gekozen voor een mini-buikwandcorrectie. Na een buikwandcorrectie zal uw buik er zichtbaar strakker en platter uitzien. Door de zwaartekracht, veel aankomen of afvallen, veroudering en eventuele zwangerschap zal het effect van een buikwandcorrectie echter niet voor altijd zijn.

Behandeling
Een buikwandcorrectie is een relatief zware operatie en wordt uitgevoerd onder volledige narcose of door middel van een ruggenprik. In totaal wordt u drie tot zes dagen opgenomen. 

De plastisch chirurg maakt eerst een horizontale snede boven de schaamheuvel. Het litteken zit hierdoor grotendeels binnen de ‘bikinilijn’. Daarna wordt de huid tot aan de ribbenboog en het borstbeen, losgemaakt van de onderliggende spierlaag. Bij een mini-buikwandcorrectie wordt een incisie rondom uw navel gemaakt, zodat uw navel op zijn plaats blijft. Bij een volledige buikwandcorrectie wordt ook de navel verplaatst. De huid wordt strakgetrokken en overtollige huid en onderhuids vetweefsel worden verwijderd. Als uw buikspieren uitgerekt zijn worden deze direct verstevigd. Ten slotte wordt de wond gehecht. Tijdens de operatie worden er een aantal dunne slangetjes (drains) aangebracht om het wondvocht af te voeren. Deze slangetjes moeten blijven zitten totdat er geen wondvocht meer uitkomt.

Na de buikwandcorrectie
Direct na de ingreep kunt u ongemak voelen bij aanspannen van uw buikspieren, omdat deze opnieuw aan elkaar zijn gezet. Dit wordt na enkele dagen minder. Na de buikwandcorrectie heeft u geen gevoel in de huid onder uw navel. Dit zal na verloop van tijd weer terugkomen. De dag na de operatie moet u volledige bedrust houden. Na de eerste week mag u weer lichte werkzaamheden uitvoeren. Na twee weken komt u terug voor een controleafspraak. Dan worden ook de hechtingen verwijderd. Als er geen buikspiercorrectie is uitgevoerd, mag u de dag na de operatie al uit bed. Voor een goed en snel herstel is het belangrijk dat er in de eerste weken na de ingreep geen spanning op uw buik komt te staan.

Bij een buikwandcorrectie worden blijvende littekens gemaakt die na verloop van tijd meer de kleur van uw huid aannemen, maar ze blijven altijd zichtbaar. Voor een mooi herstel is het belangrijk dat u de littekens een jaar lang niet aan de zon blootstelt.

Tarieven
Een buikwandcorrectie is een cosmetische operatie en wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen. De plastisch chirurg geeft u van tevoren een opgave van de kosten.


Meer informatie
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd vanaf 18 jaar en elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochure 'buikwandcorrectie'. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.