0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenLichaam › Borstverkleining

Borstverkleining

Te grote, zware of hangende borsten kunnen leiden tot rug-, schouder- en nekklachten, maar ook psychische problemen. Als u niet tevreden bent over uw borsten of lichamelijke klachten heeft doordat uw borsten te groot zijn in verhouding tot uw lichaam of hangen, dan kunt u kiezen voor een borstverkleining. Na de behandeling is het resultaat vaak direct te zien, maar door de zwelling van uw borsten is het definitieve resultaat meestal pas na een aantal maanden goed zichtbaar. Door de zwaartekracht, veel gewichtsverlies, veroudering en eventuele zwangerschap zal het effect van een borstverkleining echter niet voor altijd zijn.

Bij een borstverkleining wordt eventuele overtollige huid onder uw oksels (richting de rug) niet gecorrigeerd. Als uw huid onder uw oksels verslapt is, zal dit niet worden verholpen met een borstverkleining. Ook door gewichtstoename of zwangerschap kunnen uw borsten weer zwaarder worden.

Behandeling
Een borstverkleining wordt altijd onder volledige narcose uitgevoerd. Soms kunt u dezelfde dag nog naar huis, maar in sommige gevallen adviseren wij u om één of meerdere dagen in het ziekenhuis te verblijven.

De plastisch chirurg markeert eerst op uw borsten waar de incisies worden gemaakt en de plaats waar de tepel komt te zitten. Meestal zitten de incisies rond de tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi. Als de incisies zijn gemaakt, verwijdert de plastisch chirurg aan de onderkant het overtollige klierweefsel en de huid. Dit zorgt voor een horizontaal litteken onder uw borst. Vervolgens zorgt de plastisch chirurg ervoor dat uw nieuwe borsten een natuurlijke vorm krijgen. Hierdoor ontstaat er een verticaal litteken vanaf de tepelhof recht naar beneden tot in de borstplooi. Daarna wordt de tepel naar boven geplaatst. Indien nodig wordt de vorm van de tepel gecorrigeerd. Er ontstaat een litteken rond de tepelhof. Daarna worden alle incisies gehecht. Ten slotte krijgt u een steunverband om uw borsten te ondersteunen.

Na een borstverkleining
Direct na de behandeling kunnen uw borsten pijnlijk en gespannen aanvoelen. Dit wordt na enkele dagen minder. In de eerste week na de behandeling moet u rust houden, daarna mag u weer lichte werkzaamheden uitvoeren. Bij uw controleafspraak worden de hechtingen verwijderd. Voor een goed en snel herstel is het belangrijk dat er in de eerste weken na de behandeling geen spanning op uw borsten komt te staan. Na verloop van tijd zullen de littekens meer de kleur van uw huid aannemen, maar ze blijven altijd zichtbaar. Voor een mooi herstel is het belangrijk dat u de littekens een jaar lang niet aan de zon blootstelt.

Tarieven

De actuele tarieven volgen binnenkort. Heeft u vragen over de tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.


Meer informatie
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd vanaf 18 jaar en elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochure 'borstverkleining'. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.