0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenHuid › Moedervlekken of plekjes

Moedervlekken of plekjes

Heeft u (moeder)vlekken of plekjes die u ontsierend of storend vindt? Dan kunt u deze laten verwijderen. Moedervlekken zijn zichtbaar als bruine of zwarte vlekjes op de huid. Meestal zijn deze vlekjes vlak, maar ze kunnen ook verheven, bol of hobbelig zijn. Moedervlekken verschillen in grootte, vorm en/of kleur. Vaak is dit een onschuldige opeenhoping van pigmentvormende cellen in de huid, ook wel melanocyten genoemd. In sommige gevallen is een moedervlek ‘onrustig’ doordat deze van vorm, kleur of structuur verandert. Dit kan een teken zijn van huidkanker. Als een moedervlek wordt verwijderd, wordt altijd onderzocht of het om een kwaadaardige vorm gaat.

Behandeling
De (moeder)vlek wordt meestal onder plaatselijke verdoving chirurgisch verwijderd. Meestal is de moedervlek in één behandeling verwijderd. Door het verwijderen van de moedervlek kan er een litteken ontstaan. De dermatoloog of plastisch chirurg streeft hierbij altijd naar het beste cosmetische resultaat streeft. Als u in het gezicht bent geopereerd worden de hechtingen over het algemeen na een week verwijderd. Elders op het lichaam worden de hechtingen na twee weken verwijderd. Soms worden alleen onderhuidse hechtingen gebruikt, deze lossen vanzelf op en hoeven niet te worden verwijderd.

Tarieven
De behandeld specialist bespreekt met u de kosten van de behandeling.

Meer informatie
Elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochure 'verwijderen van (moeder)vlekken of plekjes'. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.