0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenHuid › Laserbehandeling van de huid

Laserbehandeling van de huid

IPL / Nd Yag
De Lumenis One laser is een flitslamp met verschillende golflengtes en is met name geschikt is voor het behandelen van rode, paarse en blauwe bloedvaatjes. De vaatjes reageren op de juiste golflengte en het nauwkeurig afgestelde energieniveau van de flitslamp. Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en wordt het vat vernietigd. Dit proces heeft geen invloed op het  omliggende weefsel. Na verloop van tijd wordt het vat door het lichaam opgenomen en zal verdwijnen. De Lumenis One IPL werkt met een gekoelde behandelkop (contactkoeling) en zorgt voor comfort tijdens de behandeling. Hierdoor kan er een hogere energie afgegeven worden zonder dat het omliggende weefsel beschadigd raakt. Afhankelijk van de conditie van de huid en het individuele probleem, kan de behandelaar meerdere sessies adviseren.

Na de behandeling kunt u direct weer aan het werk. Gedurende minimaal 6 weken na de behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank. Wij adviseren u om producten met een hoge beschermingsfactor te gebruiken, minimaal factor 50. Na de behandeling kunnen blauwe beenvaatjes van kleur veranderen. Over het algemeen zullen ze donkerder worden. Dit hoort bij het behandelproces en is mogelijk 1 tot 4 weken zichtbaar is. Oppervlakkige vaatjes zijn ongeveer 10 tot 14 dagen na de behandeling minder zichtbaar.

CO2 laserbehandeling
Deze laserbehandeling wordt onder andere toegepast bij plastische chirurgie, rimpelbehandelingen en verschillende huidafwijkingen. De CO2 laser geeft een sterke lichtstraal af, die ongeveer twee tot drie millimeter in de huid doordringt. Hierdoor wordt de huid licht beschadigd, vergelijkbaar met een oppervlakkige schaafwond. Het voordeel van de behandeling is dat er tegelijkertijd kleine bloedvaatjes worden dichtgebrand, zodat er minder nabloeding of napijn optreedt.

Na ongeveer dertig minuten is de verdoving uitgewerkt en kan de behandelde plek wat pijnlijk worden. De plek moet vervolgens tweemaal daags worden nabehandeld met een gel, waarvoor u een recept meekrijgt. Meestal geneest de behandelde plek vanzelf. Wij adviseren u om 4 tot 6 weken uit de volle zon te blijven en uw huid te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 50.

Tarieven
De behandeld specialist bespreekt met u de kosten van de behandeling.

Meer informatie
Elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochures 'CO2 laserbehandeling', 'laserbehandeling van de huid (IPL)' en 'laserbehandeling van de huid (Nd Yag)'. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.