0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieOver FraaiiFraaii › Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij hebben een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen over Fraaii en onze behandelingen. Staat uw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 544 545. Wij staan altijd voor u klaar.

Algemeen

 • Wat is het verschil tussen een plastisch chirurg en een cosmetisch arts?
  Een plastisch chirurg heeft een zesjarige chirurgische opleiding gehad op het gebied van de plastische en cosmetische chirurgie. Een plastisch chirurg is in Nederland als plastisch chirurg geregistreerd en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Een cosmetisch arts (of cosmetisch chirurg) is geen beschermde titel. Dit betekent dat iedere arts, zoals een basisarts, zich cosmetisch arts van mag noemen, ook zonder chirurgische opleiding. In dat geval bestaat er geen garantie op voldoende opleiding. Bij Fraaii werken alleen geregistreerde plastisch chirurgen, die lid zijn van de NVPC en de Nederlandse Vereniging voor Aesthetische Plastische Chirurgen (NVAPC). Zie ook: www.nvpc.nl.

 • Moet ik het volledige bedrag van een behandeling in één keer betalen?
  Als de totale kosten van uw behandeling hoger zijn dan €1.000,-, kunt u ervoor kiezen om dit in termijnen te betalen. Na een akkoord op uw offerte bespreken wij met u in hoeveel termijnen u het bedrag wil betalen. U wordt pas voor de behandeling ingepland als het volledige bedrag is voldaan. Voor vragen of betaling in termijnen kunt u contact met ons opnemen via info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 544 545.

 • Moet ik ook consultkosten betalen?
  Tijdens het consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Voor een consult betaalt u consultkosten. Besluit u na het consult tot een behandeling, dan worden de consultkosten niet in rekening gebracht. Gaat u niet over tot een behandeling, dan worden de consultkosten in mindering gebracht op uw eigen risico. Heeft u vragen over de consultkosten? Neem dan gerust contact met ons op via info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 544 545.

Behandelingen

 • Is mijn borstimplantaat geregistreerd?
  Sinds april 2015 registreren plastisch chirurgen alle borstprothesen die in Nederland worden geplaatst of verwijderd in het landelijk register voor borstprothesen (DBIR). Als u uw borstimplantaat na april 2015 heeft gekregen, kunt u op www.implantaatcheck.nl met het serienummer van uw implantaat (te vinden op uw implantaat-paspoort) nagaan of
  uw implantaat in de DBIR is geregistreerd. Let op, na registratie kan het een week duren voordat u de status van uw implantaat kunt controleren.

 • Is liposuctie mogelijk bij overgewicht?
  Nee, in verband met complicaties is dit niet mogelijk. De lengte van een persoon moet in verhouding zijn met het gewicht. Bijvoorbeeld een lengte van 1.65 m en heeft een gewicht van 65 kg (vuistregel: de lichaamslengte min een meter in kilogram).

 • Kan ik tijdens mijn botox consult bij de medisch specialist direct worden behandeld?
  Ja u kunt, indien gewenst, tijdens uw botox consult direct worden behandeld. Over het algemeen is er voldoende botox op voorraad. U kunt er ook voor kiezen om een nieuwe afspraak te maken voor de behandeling. U hoeft dan geen extra consultkosten te betalen. Let op, wanneer u een consult heeft voor fillers, kunt u niet direct worden behandeld.


Na een behandeling

 • Wanneer kan ik weer onder de zonnebank na de operatie?
  De huid kan in principe zes weken na een operatie, mits een goede sunblock(factor 30) voor het littekenweefsel wordt gebruikt, zonlicht verdragen. Het litteken zelf mag pas vrij in de zon komen als het niet meer rood of gezwollen is. Bij laserbehandeling, chemische peeling of dermabrasie dient men tenminste vier maanden zonlicht of zonnebank te vermijden, omdat anders over- of onderpigmentatie kan ontstaan. Om deze reden worden deze behandelingen dan ook bij voorkeur in de herfst of winter uitgevoerd.

 • Wanneer kan ik weer sporten na de operatie?
  Ongeveer zes weken na de operatie mag weer worden gesport. Uiteraard hangt dit samen met de soort ingreep. Na een buikwandcorrectie kan dit soms langer duren. Bij een eenvoudiger behandeling, zoals verwijdering van moedervlekken of een kleine littekencorrectie, is sporten veelal na drie weken weer mogelijk. In het algemeen kan gesteld worden dat het lichaam wel aangeeft wat wel en niet kan. Als pijn optreedt na sporten is men te vroeg begonnen. Heeft men nergens last van, dan mag alles worden gedaan.