0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenGezicht › Rimpelbehandelingen

Rimpelbehandelingen

Steeds meer mensen laten hun gezicht opfrissen met een rimpelbehandeling. Ziet u er vermoeid uit, ook na een goede nachtrust? Wordt u regelmatig ouder geschat dan u eigenlijk bent en vindt u dat vervelend? Dan biedt een rimpelbehandeling wellicht de uitkomst. Onze plastisch chirurgen kunnen u adviseren over de behandeling die het mooiste resultaat geeft voor uw type rimpels.

Hoe ontstaan rimpels?
Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden. Dit leidt tot rimpelvorming. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Verschillende soorten rimpels
Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. Als laatste zijn er de fronsrimpels. Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

Fijne tot middelfijne rimpels
Voor de behandeling van fijne tot middelfijne rimpels kunt u bij Fraaii terecht voor Botox®, CO2-lasertherapie en niet-invasieve lasertherapie. Om de mimische rimpels, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes te behandelen kan botulinetoxine worden toegepast. De meest bekende merknaam hiervan is Botox®. Botox® wordt met een fijn naaldje ingespoten en verlamt de kleine spieren die de rimpels veroorzaken en blijft gedurende drie tot vier maanden werkzaam.

CO2-lasertherapie is onder andere geschikt voor het behandelen van rimpels rond de mond en door zonlicht beschadigde huid. Bij deze vorm van lasertherapie wordt heel nauwkeurig het bovenste laagje van de opperhuid verdampt. Onregelmatigheden, zoals pigmentverschillen, verdwijnen hierdoor. De laser heeft daarnaast ook een positief effect op het bindweefsel, waardoor de huid gladder wordt. Het resultaat is een egalere en stevigere huid.

Niet-invasieve lasertherapie is een rimpelbehandeling die de huid niet beschadigt, maar wel het bindweefsel stimuleert. Met behulp van de laser worden de kleinste bloedvaatjes beschadigd. Hierdoor komen er stoffen vrij die de aanmaak van bindweefsel stimuleren. Deze behandeling is bijvoorbeeld geschikt voor fijne tot middelfijne rimpels en rimpels rond de mond.

Diepe rimpels
Diepere rimpels worden minder zichtbaar door ze ‘op te vullen’ met fillers. Bij deze behandeling wordt een vloeistof met behulp van een injectienaald in de huid gespoten. Fillers zijn onder te verdelen in afbreekbare en niet-afbreekbare fillers. Fraaii maakt alleen gebruik van afbreekbare fillers die langzaam weer uit de huid verdwijnen. De behandeling moet daarom na verloop van tijd worden herhaald om het gewenste effect te behouden.

Tarieven

De actuele tarieven volgen binnenkort. Heeft u vragen over de tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Meer informatie
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd vanaf 18 jaar en elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochure 'rimpelbehandelingen'. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.