0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenGezicht › Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Veel mensen hebben last van hangende oogleden of wallen onder hun ogen. Dit kan uw zicht belemmeren of zorgt ervoor dat u er vermoeid en ouder uitziet dan u in werkelijkheid bent. Hangende bovenoogleden en wallen worden veroorzaakt door het slapper worden van de huid rondom het oog. Soms gaat dit samen met ophoping van vetweefsel, waardoor de huid naar voren wordt geduwd en gaat plooien of er een bolling ontstaat. De verslapte huid rondom het ooglid kan gecorrigeerd worden door middel van plastische chirurgie. Vaak wordt een onderooglidcorrectie gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Wanneer u (ook) last heeft van laaghangende wenkbrauwen, is een wenkbrauw- of voorhoofdslift de meest geschikte ingreep.

Behandeling
Correctie van de oogleden kan zowel onder plaatselijke als algehele verdoving plaatsvinden. Een ingreep onder plaatselijke verdoving gebeurt in de poliklinische behandelkamer. U mag dan na een paar uur weer naar huis. Bij een volledige verdoving (narcose) wordt u een dag in het ziekenhuis opgenomen. Voor volledige verdoving moet u nuchter zijn. In dat geval bespreekt de anesthesist hoe lang u van tevoren nuchter moet blijven.

Bovenooglidcorrectie
Bij de operatie wordt een snee in de plooi van het bovenooglid gemaakt. Het huidoverschot, eventueel gecombineerd met overtollig vetweefsel, wordt vervolgens weggehaald. Het grootste deel van het litteken zit in de natuurlijke plooi van het bovenooglid waardoor het nauwelijks zichtbaar is.

Onderooglidcorrectie
Bij de operatie wordt een snee gemaakt onder de oogharen van de onderoogleden, richting de buitenste ooghoek. Daarna worden het overtollige vet verwijderd of verplaatst en het huidoverschot weggehaald. De huid wordt naar de zijkant toe strakgetrokken en gehecht. Soms kan de ingreep ook via de binnenkant van het onderooglid plaatsvinden. Kraaienpootjes en wallen bij de jukbeenderen worden tijdens een onderooglidcorrectie niet verwijderd.

Na een ooglidcorrectie
Na een ooglidcorrectie kunnen uw ogen dik, rood, blauw en gezwollen zijn. Ook kunnen er bloeduitstortingen ontstaan. Er wordt geen verband aangebracht, zodat wassen en douchen mogelijk blijft. Na een onderooglidcorrectie worden er papieren plakkertjes op de oogleden aangebracht. Het advies is om uw oogleden de eerste dagen te koelen met natte kompressen of een ijsbril, om pijn en zwelling tegen te gaan. Een pijnstiller, zoals paracetamol, is meestal niet nodig. Na vijf tot zeven dagen worden de hechtingen verwijderd, waarna het litteken eventueel met een zalf of crème kan worden ingesmeerd.

Tarieven

De actuele tarieven volgen binnenkort. Heeft u vragen over de tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.


Meer informatie
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd vanaf 18 jaar en elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochures 'correctie van de bovenoogleden' en 'correctie van de onderoogleden'. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.