0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenGezicht › Botox en fillers

Botox en fillers

Mensen die veel fronsen, kunnen soms ongewild een norse of boze gezichtsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen de fronsrimpels uiteindelijk ‘in de huid blijven staan’. Rimpels kunnen worden behandeld met Botuline-toxine A (Botox®) of fillers. Daarnaast worden fillers ook toegepast om delen in het gezicht op te vullen, zoals de lippen. Onze plastisch chirurgen kunnen u adviseren over de behandeling die het mooiste resultaat geeft.

Botox®
Botox® verlamt de kleine spieren die de rimpels veroorzaken en blijft ongeveer zes maanden werkzaam. Naarmate het vaker wordt toegepast blijft het effect langer aanhouden, vooral omdat de spiertjes steeds slapper en dunner worden. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op de Botox® injecties, maar bij de meeste mensen zullen de rimpels duidelijk minder zichtbaar zijn. Deze behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen of cliënten met de spierziekte myasthenia gravis.

Fillers
Diepere rimpels worden minder zichtbaar door ze ‘op te vullen’ met fillers. Bij deze behandeling wordt een vloeistof met behulp van een injectienaald in de huid gespoten. Hiermee kunnen diepere lijnen minder zichtbaar worden. Daarnaast kunnen fillers worden toegepast om delen van het gezicht op te vullen. Fraaii werkt alleen met afbreekbare fillers (hyaluronzuur). Deze verdwijnen langzaam uit de huid. Wij adviseren zwangere vrouwen te wachten met deze behandeling tot na de bevalling in
verband met mogelijk flauwvallen. Het effect van fillers is tot ongeveer twee jaar na de behandeling zichtbaar.

Behandeling
Zowel Botox® als fillers worden met een fijn naaldje ingespoten. Bij een Botox® behandeling vraagt de plastisch chirurg eerst of u aan aantal keren boos, fronsend en heel verbaasd wil kijken. Zo kan hij zien in welke spiertjes Botox® moet worden toegediend. Op deze plaatsen wordt op gelijkmatige afstanden een kleine hoeveelheid Botox® met een fijn naaldje in de spiertjes onder de huid gespoten. Wanneer de behandeling voor de eerste keer wordt uitgevoerd, komt u in sommige gevallen na enkele weken terug voor een controleafspraak. Na de injectie is er een klein bultje zichtbaar. Dit trekt vanzelf weer weg.

Tarieven

De actuele tarieven volgen binnenkort. Heeft u vragen over de tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.


Meer informatie
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd vanaf 18 jaar en elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochure 'Botox en fillers'.Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.