0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenGezicht › Facelift

Facelift

Naarmate u ouder wordt of wanneer u in korte tijd veel bent afgevallen, wordt ook uw gezichtshuid slapper en kan het gaan hangen. Een facelift kan dan een uitkomst bieden. Hiermee worden rimpels en uitgezakte huidplooien van de hals en wangen gecorrigeerd, waardoor uw gezicht er jaren jonger uitziet. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg, met als doel uw huid weer glad en strak te krijgen. 

De rimpels in uw gezicht die zijn ontstaan als gevolg van de manier waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, maken deel uit van uw gezichtsuitdrukking en blijven altijd aanwezig. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijke verouderingsproces van uw huid niet door een facelift gestopt wordt. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar.

Behandeling
Voor een facelift wordt u opgenomen in dagbehandeling. Indien nodig blijft u één nacht in het ziekenhuis. De ingreep vindt meestal plaats onder algehele verdoving (narcose). De plastisch chirurgen van Fraaii voeren verschillende typen facelifts uit:

  • Facelift: een volledige aangezichtsfacelift
  • MACS lift: een gedeeltelijke facelift
  • Voorhoofdslift
  • Halslift

De plastisch chirurg start de ingreep met het maken van een sneetje bij het oor. Vervolgens wordt de huid losgemaakt van het bind- en spierweefsel. Daarna wordt het bind- en spierweefsel aangespannen richting het oor en vastgezet. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via een snede onder de kin. De overtollige huid wordt verwijderd en de huid wordt spanningsloos gehecht, zodat het litteken zo min mogelijk opvalt. Aan het eind van de operatie worden soms één of meerdere drains (dunne slangetjes) aangebracht, om wondvocht en bloed uit de wond af te voeren. Deze worden verwijderd als er geen vocht meer uit de wond komt.

Na een facelift

Na een facelift wordt uw gezicht voorzien van de faceliftband. Deze band moet u in de eerste week na de ingreep continu dragen om het herstel van uw huid te ondersteunen. Na de operatie zijn uw gezicht en uw hals gezwollen en verkleurd. Dit duurt gemiddeld twee weken, maar over het algemeen heeft u weinig last van pijn. Een tot twee weken na de operatie verwijdert de plastisch chirurg de hechtingen. De littekens vallen meestal nauwelijks op. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken.

Tarieven
Een facelift is een cosmetische operatie en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. U moet de operatie dus zelf betalen. De actuele tarieven volgen binnenkort. Een precieze opgave van de kosten krijgt u nadat de plastisch chirurg u heeft beoordeeld. Heeft u vragen over de tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Meer informatie

Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd vanaf 18 jaar en elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochure 'facelift'. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.