0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenGezichtFacelift › Na een facelift

Na een facelift

Nazorg
Afhankelijk van wat u met de plastisch chirurg heeft afgesproken, of indien dit na de ingreep nodig blijkt te zijn, blijft u één nacht in het ziekenhuis. In de andere gevallen kunt u enkele uren na de ingreep weer naar huis. Eventuele drains verwijdert de chirurg de dag na de operatie.

In de eerste week na de ingreep moet u continu een faceliftband dragen om het herstel van uw huid te ondersteunen. U mag dit verband wel af doen om te douchen en uw haren te wassen.

Na de operatie zijn uw gezicht en uw hals gezwollen en verkleurd. Dit duurt gemiddeld twee weken maar over het algemeen hebt u weinig last van pijn.

Een tot twee weken na de operatie verwijdert de plastisch chirurg de hechtingen. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs uw oor. Dan maken ze een bochtje om de oorlel heen, om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Afhankelijk van de omvang van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder uw kin zitten. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas na enkele weken goed zichtbaar.

Consult
Behandeling
Na een facelift
Tarieven