0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr

Mogelijke complicaties en bijwerkingen

Er bestaat een kleine kans op een nabloeding of een infectie. Ter plaatse van de sneetjes of prikgaatjes kunnen bloeduitstortingen en een donkere verkleuring van de huid worden waargenomen. Soms kan er een verharding onder de huid worden gevoeld en deze kan soms pijnlijk zijn. Deze zullen na ongeveer 3 maanden zijn afgenomen/ verdwenen.

Zeer zelden wordt een klein zenuwtakje beschadigd bij het er uit trekken van een spatader. Hierdoor kan het gevoel (pijn en tastzin) in het gebied er onder verminderd zijn of weg zijn. Ook dit herstelt zich meestal volledig, maar het duurt langer, enkele maanden. Grote en belangrijke zenuwen die spieren aansturen worden nooit beschadigd bij een Muller procedure, want die zenuwen bevinden zich allemaal veilig in de diepte.

 

Bij sclerotherapie geeft de ingespoten vloeistof wel ter plaatse van de ader een reactie, maar zijn er verder geen of weinig bijwerkingen. Soms kan een bruine verkleuring van de huid ontstaan. Deze verkleuring trekt niet altijd weg. Het is belangrijk dat U na de behandeling voldoende rondloopt. Soms verkleurt de weggespoten spatader, en voelt deze wat harder aan ten gevolge van stolselvorming. Dit is niet verontrustend, en verdwijnt doorgaans volledig.