0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenGezichtFacelift › Consult

Consult

Facelift

Tijdens het consult bespreekt de plastisch chirurg alles met u wat met de behandeling te maken heeft. U heeft uiteraard ook uitgebreid de mogelijkheid voor het stellen van vragen. Daarnaast worden uw bloed en algemene gezondheid onderzocht. Als u geneesmiddelen gebruikt moet u dit aangeven. Gebruikt u bijvoorbeeld aspirine of bloedverdunners? Dan moet u hier drie tot tien dagen van tevoren mee stoppen. Rookt u? Dan moet u hier een aantal weken voor de behandeling mee stoppen. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten en veroorzaakt een slechtere doorbloeding. Hierdoor neemt de kans op lelijke littekens en infecties toe. Tijdens het consult geeft de plastisch chirurg u ook informatie over de ‘faceliftband’ die u moet dragen na de operatie. Op de operatiedag moet u de ‘faceliftband’ meenemen naar het ziekenhuis.

Wat kunt u verwachten?
Het doel van een facelift is de huid weer glad en strak te krijgen, maar de rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gezichtsuitdrukking en blijven altijd aanwezig. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijke verouderingsproces van uw huid niet door een facelift wordt gestopt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna is eventueel een volgende facelift nodig.

Mogelijke risico’s en complicaties
Een facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. U kunt allergisch reageren op de verdovingsvloeistoffen of desinfecteermiddelen en er bestaat een kans op een nabloeding of infectie. Gelukkig komt dit nauwelijks voor en doen onze plastisch chirurgen er alles aan om de kans op complicaties zoveel mogelijk te verkleinen. In sommige gevallen kunnen er na een facelift plekjes met vochtophoping of stuggere huid ontstaan. Deze plekjes gaan vanzelf weer weg, maar u kunt ze ook laten behandelen door een schoonheidsspecialist of een huidtherapeut. Heel zelden raakt tijdens een facelift een takje van de aangezichtszenuw beschadigd, waardoor u het beschadigde deel van uw gezicht niet kunt bewegen. Meestal herstelt dit zich weer geheel of gedeeltelijk. Heeft u een donkere huid? Dan blijven de littekens na een facelift soms zichtbaar.

Consult
Behandeling
Na een facelift
Tarieven