0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenLichaamBorstvorming bij mannen › Behandeling

Behandeling

Behandeling van borstvorming bij de man
Fysiologische gynaecomastie wordt niet specifiek behandeld. De zwelling verdwijnt op den duur. Bij niet-fysiologische gynaecomastie wordt afhankelijk van de oorzaken een behandelplan opgesteld. Is de oorzaak het medicijngebruik, dan wordt gekeken of de medicatie kan worden aangepast. Als het borstkanker blijkt te zijn, dan wordt in de meeste gevallen het gebied met de borstklier, de tepel en de borstklier verwijderd. De oorzaken van borstvorming bij de man kunnen zeer verschillend zijn. Ons team van plastisch chirurgen bespreekt uitvoerig met de patiënt welke behandelmethode het meest geschikt is. Een operatieve ingreep is meestal onder algehele of regionale narcose (anesthesie). Het is een dagopname, waarbij de patiënt in principe aan het einde van de dag weer naar huis kan gaan. Een kleine ingreep is onder plaatselijke verdoving. In de meeste gevallen gaat de patiënt na de behandeling naar huis.

Eenvoudige methode bij borstvorming bij de man
Kleinere hoeveelheden vetweefsel worden weggehaald (liposculpture). Deze behandeling wordt alleen toegepast bij een kleine hoeveelheid vet, als de huid niet is uitgerekt en het klierweefsel dit toestaat.

Borstverkleining bij mannen die borsten hebben
Bij deze techniek worden het klierweefsel en het vetweefsel (liposculpture) onderhuids verwijderd. De snede (incisie) wordt ter grootte van ongeveer een halve omtrek van de tepel geplaatst. In sommige gevallen wordt de incisie aan beide zijden langer gemaakt. De chirurg scheidt vervolgens het overschot aan klierweefsel van de huid en de spier en verwijdert dit. Een kleine hoeveelheid klierweefsel wordt onder de tepel achtergelaten om te voorkomen dat een ingedeukte indruk in dit gebied ontstaat. De kanten worden voorzichtig afgevlakt, zodat geen rand ontstaat. Na de operatie wordt vaak een drain gebruikt om het vocht af te voeren en wordt een compressieverband aangebracht.