0543 544 545 Bereikbaar van 08.30 – 16.30 ma/vr
HomeNLNavigatieBehandelingenLichaam › Borstvergroting

Borstvergroting

Veel vrouwen zijn niet tevreden over de grootte of het volume van hun borsten in verhouding tot de rest van het lichaam. Dit kan het gevolg zijn van zwangerschap of afvallen, waardoor de borsten slapper en kleiner worden. Wat de reden van uw ontevredenheid ook is, om uw borsten te verfraaien kunt u kiezen voor een borstvergroting. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het volume van uw borsten, maar ook de vorm in verhouding met uw lichaam. Het definitieve resultaat is meestal na een aantal maanden echt goed zichtbaar. Een borstvergroting voeren wij niet uit bij vrouwen jonger dan 18 jaar.

Veilige borstimplantaten
De keuze voor het type borstimplantaat is één van de belangrijkste beslissingen bij een borstvergroting. Veiligheid staat hierbij voorop. Recent zijn verschillende soorten borstimplantaten, zoals PIP, Silimed of M-implant, in opspraak geraakt doordat deze niet veilig (zouden) zijn. Bij Fraaii worden deze typen borstimplantaten niet gebruikt. De Inspectie voor Volksgezondheid (IGZ) doet onderzoek naar verschillende typen borstimplantaten. Kijk voor meer informatie hierover op www.igz.nl of op www.nvpc.nl. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), waarvan de plastisch chirurgen bij Fraaii ook lid zijn, is van mening dat een borstvergroting met siliconen een verantwoorde medische ingreep is.

Voorbereidend gesprek
Tijdens het eerste consult bespreekt de plastisch chirurg alles met u wat met de behandeling te maken heeft. Op basis van uw wensen adviseert hij welke grootte, vorm en type implantaten het best bij uw lichaam passen en waar de littekens komen. U krijgt de verschillende implantaten te zien en u kunt ze tijdens dit consult passen, om de juiste cupmaat en vorm te bepalen. Ook bespreekt de plastisch chirurg met u op welke manier de implantaten worden geplaatst, onder het borstweefsel of onder de borstspier.

Behandeling
Een borstvergroting wordt altijd onder volledige narcose uitgevoerd. Soms kunt u dezelfde dag nog naar huis, maar in sommige gevallen adviseren wij u om één of meerdere dagen in het ziekenhuis te verblijven. De plastisch chirurg markeert eerst op uw borsten waar de incisies komen. Meestal zitten deze in de huidplooi onder uw borst of naast de tepelhof. Via deze incisies worden de borstimplantaten ingebracht onder het borstweefsel of onder de borstspier.

Als het klier- en vetweefsel aan de bovenkant van uw borst dik genoeg is, kan het borstimplantaat onder het borstweefsel worden aangebracht. Dit zorgt voor een natuurlijke vorm van uw nieuwe borsten.Als uw klier- en vetweefsel niet dik genoeg zijn, geeft een borstimplantaat onder de borstspier het mooiste resultaat. Dit wordt ook wel de ‘dual plane’ techniek genoemd. Hierbij wordt de bovenkant van het implantaat onder de borstspier geplaatst en de onderste helft onder het borstweefsel. De randen van de implantaten zijn dan minder goed voelbaar en zichtbaar.

Als de borstimplantaten zijn ingebracht worden de incisies gehecht. Meestal worden er ook twee dunne slangetjes (drains) aangebracht, om het wondvocht af te voeren. Deze slangetjes worden verwijderd als er bijna geen wondvocht meer uitkomt. Ten slotte krijgt u een steunverband om uw borsten te ondersteunen.

Na een borstvergroting
Na de behandeling kunnen uw borsten pijnlijk en gespannen aanvoelen. Dit wordt na enkele dagen minder. Na een week komt u terug voor een controleafspraak. Dan worden ook de hechtingen verwijderd. Voor een goed en snel herstel is het belangrijk dat er in de eerste weken na de behandeling geen spanning op uw borsten komt te staan.

In de maanden na de borstvergroting krijgt u langzaam het normale gevoel in uw tepels terug. Hoe lang dit duurt verschilt per persoon. In enkele gevallen wordt het gevoel in uw tepels niet meer zoals voor de behandeling.

Bij een borstvergroting worden blijvende littekens gemaakt. Na verloop van tijd zullen de littekens steeds meer de kleur van uw huid aannemen en minder zichtbaar worden. Voor een mooi herstel is het belangrijk dat u de littekens een jaar lang niet aan de zon blootstelt.

Borstvoeding geven blijft na een borstvergroting mogelijk indien de melklieren niet zijn beschadigd. Onderzoek naar knobbeltjes of andere afwijkingen blijft goed uitvoerbaar. Borstimplantaten slijten na verloop van tijd. Het is dus mogelijk dat u ze na verloop van tijd moet laten vervangen en opnieuw een operatie moet ondergaan. Dit is alleen nodig als er klachten optreden. Wij adviseren om in ieder geval na tien jaar weer een afspraak te maken met de plastisch chirurg.

Tarieven

De actuele tarieven volgen binnenkort. Heeft u vragen over de tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.


Meer informatie
Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd vanaf 18 jaar en elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Meer informatie leest u in de informatiebrochure 'borstvergroting'. Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, info@fraaiicosmetiek.nl of 0543 54 45 45.